A szalagos forgácskihordó hosszú, durva, hullámos és morzsa típusú forgácsok széles skálájának szállítására szolgál, amelyek származhatnak acélból, szerszámacélból, alumíniumötvözetből, valamint más anyagokból, például teflonból, delrinből stb. Ez a forgácskihordó típus a leggyakrabban használt forgácsszállító.

Ezek azok a rendszerek, amelyeket a gyártási folyamatból származó apríték szállítására és a forgácsolási olaj/hűtőfolyadék elválasztására terveztek. Csuklós, szalagos forgácskihordó, tartállyal és tartály nélkül is gyárthatók, hogy a vágóolajat/hűtőfolyadékot visszajussanak a rendszerbe.

Szabványos gyártásunkban négyféle láncosztást használunk 31.75 , 38.10 , 50.80 , 63.50 . A lánc emelkedése a szállított forgács mennyisége, valamint a szállítószalag szélessége és hossza alapján kerül meghatározásra. A motort és a hajtóművet az óránként szállított forgács mennyisége szerint kell kiválasztani. Figyelembe vesszük a hűtőfolyadékok újrahasznosítását.

A szállítószalag vezérlése történhet vezérlő panellel, illetve a szerszámgép CNC vezérlőegységével is, dugaszolható csatlakozással is.

Ezek a szállítószalagok a kívánt célnak és méretnek megfelelően gyárthatók. Általános szerkezetként és összefüggő rendszerként hosszú élettartamúak, amennyiben rendszeres karbantartást el végezik rajtuk.

Kérjen ajánlatot

5 + 0 = ?