CNC gép alaktrész

Heidenhain, Siemens, Fanuc

Vállaljuk Heidenhain, Siemens és Fanuc alkatrészek beszerzését, diagnosztizálását legyen szó encoderekeről, motorokról, mérőlécekről, tápokról, szervo erősítőkről.

Az esetek többségében lehetőség van cseremódszeres javítást kérni, ami csökkenti a költségeket. Továbbá lehetőség van szakvélemény kiadására ha esetlegesen biztosítóhoz fordulnánk, például áramszünetből, áramingadozásból, esetleg gépkezelői hibából eredő meghibásodások esetén.

Nicolas Correa (GNC)

Vállaljuk minden Correa és Anayak megmunkáló gép alkatrészellátását. Magyarországi hivatalos szerviz képvisetként. Használt és teljesen a gyártó álltal felújított gépek beszerzését.

CNC gép alkatrész

Először nézzük meg, hogy mi is az a CNC gép alkatrész, illetve milyen alapvető egységekből áll össze egy CNC gép!

Az alábbiakban pontokba szedtük, hogy melyek azok az elemek, amelyekből egy CNC szerszámgép áll. Ezek

 • a gépágy, vagy ágyszerkezet,
 • a főhajtómű,
 • a golyósorsó,
 • a szerszámváltó,
 • a szerszámtároló,
 • a mellékmozgást biztosító elemek, mellékhajtómű
 • az útmérő,
 • a helycímes vagy szerszámcímes rendszer,
 • a lineáris motor,
 • az analóg és digitális útmérő,
 • valamint az abszolút és növekményes mérő.

Az előzőekben pontokba szedett felsorolás már önmagában is bemutatja, hogy egy CNC szerszámgép igen sok és bonyolult alkatrészből tevődik össze. A CNC gép szerviz és a CNC gép felújítás oldalunkon ezek az alkatrészek kapják a főszerepet, hiszen a javítások során ezekkel az alkatrészekkel találkozunk. Bármilyen összetett is a rendszer, számunkra a CNC gép javítás nem jelent problémát. Vannak persze olyan esetek, amikor még nekünk is kihívást jelent egy-egy feladat, de mi szeretjük a kihívásokat, mert tudjuk, hogy ez segíti a fejlődésünket.

Egy CNC szerszámgép számtalan elvárással szembesül

Talán a legfontosabb elvárás a számítógép vezérelt szerszámgéppel szemben az a feltétel, hogy a munkadarabok gyártása során századmilliméter pontossággal kell dolgozni. A pontosságon túl biztosítani kell a minél nagyobb forgácsolási teljesítményt és megmunkálási rugalmasságot is.
Hogy ezeknek az elvárásoknak meg tudjunk felelni, valamennyi CNC gép alkatrész állapotának kifogástalannak kell lennie, és természetesen emellett meghatározó szerepet kapnak a gépek funkcionális elemei is.

De mik azok a funkcionális elemek? Ezek

 • a statikai rendszer,
 • a főhajtómű,
 • a mellékmozgások hajtóművei,
 • a helymeghatározás elemei,
 • és természetesen a vezetékek.A funkcionális elemek szinte mindegyikében megtalálható a CNC gép alkatrész, amelyekhez szükség van a szakértelmünkre. Miért?

Mert egy CNC gép alkatrész is elromolhat

Murphy törvénye, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Nem kivétel ez alól a CNC gép alkatrész sem, ami a mi szempontunkból érdekes. Éppen ezért a szervizünkben több éves gyakorlattal, megfelelő tapasztalattal és kiemelkedő szaktudással rendelkező kollégák dolgoznak azon, hogy a meghibásodott CNC gép alkatrész számára megfelelő javítást biztosítsanak.
Több helyen is megemlítettük már azt, hogy mi azon az állásponton vagyunk, hogy nem feltétlenül kell lecserélni vagy esetleg kidobni a régi CNC gépeket. Mindenképpen érdemes az öreg gépeikkel is megkeresni bennünket, hiszen a régi berendezésekben található CNC gép alkatrész is javítható, illetve cserélhető. Persze vannak olyan esetek, amikor mi is inkább a cserét javasoljuk, hiszen a számunkra nem az a fontos, hogy egy-egy javítás után folyamatosan visszajöjjenek ügyfeleink ugyanazzal a problémával. A mi célunk az, hogy elégedetten távozzanak, és hosszútávú javítási megoldást legyünk képesek a számukra biztosítani.
Számunkra a CNC gép alkatrész javítási területén nincs olyan, amire ne tudnánk megoldást nyújtani.

A CNC gép alkatrész egy olyan gyűjtő fogalom, amibe valamennyi, a CNC gépekben található alkatrész beletartozik. Legyen az forgó-kopó vagy elektronika.

Kapcsolat

CNC-Assistance Kft.

Cím: 2091 Etyek, Kápolna Park 1560/40

Telefonszám: +36 20 777 7979

Email: info@cnc-assistance.hu